top of page

Op zoek naar onze Groeihelden!

Kennen jullie de namen van de Groeihelden al? Ze hebben zich in jouw buurt verstopt! Kan jij ze alle 8 vinden? Doe mee aan de Groeiheldentocht en ontdek wat de Groeihelden te vertellen hebben. Als je alle locaties hebt bezocht hebt en alle antwoorden van de Groeihelden-quiz correct hebt ingevuld, kan je een Groeiheldengeschenk afhalen in het plaatselijke Huis van het Kind.

168A5084.JPG
groeihelden-07.png

Hoe werkt het?

De Groeiheldentochten zijn een reeks van lokale zoektochten, waarbij je 8 plaatsen bezoekt die je opgegeven krijgt met behulp van coördinaten.  Deze leiden je langs een mooie lusvormige wandeling in de buurt. Op elk van de opgegeven plaatsen moet je een QR-code zoeken, die je zal toelaten om opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden aan de hand van de Groeihelden-quiz. De brochure met o.a. de Groeihelden-quiz kunt u hier downloaden. 

Kunnen je kleine groeihelden (nog) niet goed overweg met de QR-codes? Geen nood, indien ze dat willen kunnen ook zij een bijdrage leveren. Ze kunnen onderweg een op hun maat gemaakte zoektocht doen, met een aparte schatkaart.
Als ze de opdrachten daarop goed uitvoeren, vinden ze de code die nodig is om een schatkist te openen in het Huis van het Kind, waarmee ze dan een extra persoonlijk aandenken verdienen. Voor alle duidelijkheid: deze aparte zoektocht is optioneel. Indien je deze liever niet doet, zal die bewuste schatkist ook wel opengaan...

Wat heb je zoal nodig om mee te doen? Een GSM met een app om QR-codes te lezen, een mobiele internetverbinding om de bijhorende websites te bezoeken, en een app om met coördinaten te werken (bijvoorbeeld via Google Maps). Je GSM moet ook uitgerust zijn met locatiebepaling, en die moet ingeschakeld zijn.

168A5047.JPG

Doe mee en win!

Gezinnen die deelnemen aan de Groeiheldentocht en ons  een foto bezorgen van hun wandeling, maken kans op een leuke prijs.

Deelnemen kan door de Groeihelden Facebookpagina te liken en jouw originele foto te posten op de pagina met de hashtag #groeiheldentocht.

 

Veel plezier!

Groeiheldentochten

  1. Herzele 

  2. Kruisem 

  3. Wortegem-Petegem

  4. Zottegem

bottom of page